Bijna 40 procent minder woninginbraken tijdens Oud en Nieuw

vrijdag 2 januari 2015

Zeeland-West-Brabant - Op oud- en nieuwjaarsdag werd in het gebied van de politie Zeeland-West-Brabant in 54 woningen ingebroken. Tijdens de vorige jaarwisseling bezochten inbrekers 88 woningen.

Iedere woninginbraak is er natuurlijk n teveel, maar er is zowel een positieve tendens waar te nemen. Op 31-12 werden 36 huishoudensonrechtmatig bezocht (2013: 62x) en op nieuwjaarsdag troffen achttien bewonersbij thuiskomst de woning opengebroken aan (2014: 26x). Uitschieters waren dezejaarwisseling Tilburg (14x) en Breda (13x).

Hoge prioriteit

Ook in 2015 zal de inzet op woninginbraken, alsmede overvallenen straatroven, een hoge prioriteit krijgen. De politie zal hierbijnadrukkelijker samen blijven werken met gemeenten, het Openbaar Ministerie enburgers. Want dit had het afgelopen jaar een positief resultaat.

Bewoonde indruk

Hierbij is het belangrijk dat u zelf ook maatregelen blijfttreffen. Geef uw woning een bewoonde indruk: laat in en om het huis lampenbranden en doe de gordijnen dicht. En uiteraard: sluit ramen en deuren van uwwoning goed af, ook als u maar even weg bent.

Verdachte situatie? Bel 112

Verder wil de politie ook uw ogen en oren heel goed gebruiken.Hoort u of ziet u iets ongewoons? Bijvoorbeeld een persoon die op de uitkijkstaat? Aarzel niet en bel direct 112. De politie kan dan wellicht een inbraakvoorkomen en een inbreker op heterdaad aanhouden.

Whatsapp

Steeds meer buurtbewoners vormen Whatsapp-groepen en informerenelkaar razendsnel als sprake is van een verdachte situatie en bellen direct 112.Is er in uw omgeving ook een whatsapp-groep, meld u dan aan!

Gerelateerde berichten

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Boekel | 112 alarmeringen Boekel | Goedkoop Tanken in Boekel | Supermarkten in Boekel | Weerbericht Boekel